Nyheter

9 mars 2021 Rabatt på bröllopspaket samt nya mer flexibla avbokningsvillkor

Ska du gifta dig? Just nu erbjuder jag rabatt för alla bröllopskunder: boka senast 30 april 2021 och få 10% rabatt. Gäller för samtliga bröllopspaket och för datum under hela 2021. Dessutom har jag uppdaterat mina avbokningsvillkor med hänsyn till den pågående pandemin och den osäkerhet den medför. Fri avbokning gäller fram tills 1 månad innan bokat datum, detta gäller för närvarande fram till och med 30 september 2021. Kontakta mig för att ta del av fullständiga bokningsvillkor eller om du har frågor! Läs också gärna mer i menyn ovan om harpmusik till bröllop.

Therese Lindgren tar en harplektion!

Youtubern Therese Lindgren kom förbi hos mig för att uppfylla sin barndomsdröm att spela harpa. Vi hade en lektion som sedan blev en del av hennes vlogg där hon testar på 10 saker hon aldrig gjort förut. En väldigt rolig idé tycker jag, och himla kul att hon ville pröva just att spela harpa! Spela videon nedan för att se när Therese spelar harpa, och även när hon testar andra roliga saker! Och kom ihåg att alla är välkomna till mig för att testa på harpa, ung som äldre, musikaliskt bevandrad eller inte. Harpa är till för alla!

Allsång på Skansen

I somras hade jag det stora nöjet att få spela tillsammans med operasångaren Adrian Angelico på Allsång på Skansen. Avsnittet finns att se på SVT Play fram tills februari, och ni hittar det här: Allsång på Skansen 30 juli

20190730_202049

Allsång på Skansen 30 juli 2019

P3 Dystopia

För ett tag sedan fick jag nöjet att agera husharpist (!) till gänget på P3 Dystopia. Senaste avsnittet (juni -19) tar upp artförlusten som i detta nu pågår med full kraft. Harpan och dess olika strängar fick illustrera olika djurarter; ett roligt, och ganska så genialiskt, grepp tycker jag! Desto mindre rolig är den fakta som presenteras i programmet. Rekommenderar en lyssning på detta kreativa och effektfulla berättande, om ett enormt viktigt ämne. Det sjätte massutdöendet. Alla avsnitt finns att hitta på SR play eller webben, och du hittar det här.

P3 Dystopia

Illustration August Håkansson/P3 Dystopia

Reportage i White Magazine

White är ett spännande magasin om bröllop, äktenskap och kärlek. I deras blogg kan du få inspiration och tips kring allt som rör bröllop och relationer. Här finns mycket inspiration och idéer att få från andras bröllop, i form av detaljerade reportage från hela världen. I juni 2017 spelade jag för Diana och Sean på deras bröllopsfirande i Stockholm. På nedanstående länk kan du läsa mer om och se bilder från deras dag. Här finns till exempel många detaljer vad gäller musiken under hela dagen, och är du nyfiken på att höra brudparets ord om mitt spel till deras första dans så hittar du även det där! Diana & Sean i White Mag

white-magazine-dianasean-grand-traditional-wedding-the-framers11-728x546

Picture by The Framers

6 augusti 2019

Nu är kalendern för säsongen 19/20 uppdaterad! Det blir mycket opera, en del balett och annat spännande! Kalendern fylls på löpande, så kika gärna in med jämna mellanrum för att hålla dig à jour.

Om du har Instagram så är ett tips också att följa mig där, för uppdateringar à la minute!

20 december 2017

Bröllop 2018

Nu har bokningsförfrågningarna för bröllop under 2018 kommit igång på allvar, framförallt för datum under sommaren. Så vill ni vara säkra på att jag är tillgänglig just ert datum så är det alltid bra att höra av sig så tidigt som möjligt!

Sedan en tid tillbaka är mina bröllopspaket uppdaterade, dessa hittar ni under fliken Bröllop – Paket och priser.

Fråga mig gärna om ni undrar över något, jag svarar gärna på stort och smått!

Jag vill passa på att gratulera alla er som gift sig i år, samt tacka för nöjet att få spela för er! Till kommande brudpar önskar jag lycka till med planeringen, och vi ses nästa år!

17 februari 2017

Dags för Bröllopsfeber!

Nu i helgen, 18-19 februari, finns jag på Bröllopsfebermässan på Stockholmsmässan i Älvsjö. Kom och träffa mig för att prata om musik till ert bröllop. Såklart kan man också höra mig spela live. På plats finns massor av utställare i olika branscher. Kom och få inspiration och erbjudanden till ert bröllop! Jag har rabattcheckar till inträdesbiljetterna, kontakta mig gärna vid intresse. Till alla besökare på mässan ger jag även en rabattkod till 20% rabatt när ni bokar mig till ert bröllop. Läs mer om Bröllopsfeber på www.brollopsfeber.se

25 november 2016

För att fira perioden av helgdagar som nu kommer, erbjuder jag rabatt på alla mina tjänster! Fram tills julafton får du 20% rabatt om du bokar mig för till exempel bröllop, fest, dop eller begravning. Du kan också ge bort en privat harpkonsert i julklapp!

19 november 2016

Det börjar närma sig första advent, och det innebär tid för årets julmarknader! I år spelar jag på Örenäs slotts julmarknad den 20 november, samt på Övedsklosters julmarknad 9-11 december. Kom förbi och hälsa, lyssna på min julskiva, titta på alla olika utställare, fika och kom i julstämning! Läs mer om respektive julmarknad under fliken Konserter i huvudmenyn.

8 juni 2016

Release: The Silent Landscape av Linda Alexandersson, med damkören Korallerna

I våras var jag med och spelade in en svit för damkör och harpa, The Silent Landscape, skriven av Malmökompositören Linda Alexandersson. Nu finns inspelningen att lyssna på på Spotify!

Texterna är dagboksanteckningar från besättningen ombord på forskningsfartyget HMS Challenger, där de beskriver sina upplevelser när de seglade över de stora haven och mätte havsdjupen en gång för länge sedan. Isberg och korallrev är bara några av ingredienserna i denna äventyrsfyllda musik.

Länk till att lyssna hittar du här

11 december 2015

Nu går det att lyssna på smakprov från Jul, jul… – Nordic Christmas här på hemsidan! Gå till fliken ”Lyssna”, där du också kan se den fullständiga låtlistan för skivan.

5 december 2015

Såhär såg det ut igår när jag spelade musik från den nya julskivan på Katrinetorps julmarknad i Malmö. Goda nyheter för den som missade det är att jag också kommer att vara på plats imorgon söndag 6 december och spela! Jag kommer att sitta i cafélokalen, där man kan slå sig ner med en julfika och lyssna på stämningsfull julmusik på harpa. Marknaden är öppen 10-17 och jag kommer att vara där under större delen av dagen. Då finns också chans att köpa skivan och att provlyssna på den! Läs mer om Katrinetorps julmarknad här.

12308485_10100923665673429_3972409339929772662_n

30 november 2015

JULSKIVAN ÄR HÄR!

Som jag tidigare nämnt har jag spelat in en julskiva tillsammans med den danska sopranen Lisa Tjalve. Skivan är nu tryckt och levererad och finns ute till försäljning! Titeln är Jul, jul… – Nordic Christmas och albumet innehåller intima tolkningar av nordiska och internationella julfavoriter, samt några solostycken för harpa.

Det tyska musikmagasinet Opernglas skriver i sitt decembernummer bland annat såhär i sin recension av skivan:

”A highlight of the new Christmas CD publications is also Lisa Tjalves ” Jul, jul… – Nordic Christmas”. […] Tjalve and her musical partner Miriam Klein Strandberg have succeeded in making a festive CD.” (Översättning från tyska)

Skivan kostar 180 kr inklusive frakt inom Sverige och du beställer den såhär:

  1. Sätt in 180 kr på bankgiro 129-3968 och märk betalningen med ”JulskivaDittNamn” (tex JulskivaMiriamKleinStrandberg)
  2. Maila sedan din postadress och hur många skivor du har beställt till miriamkleinstrandberg@gmail.com

Skivan kan också köpas direkt av mig nu på fredag den 4/12 på Katrinetorps julmarknad i Malmö. Jag kommer att vara där och spela julmusik mellan kl 16 och 20, så har du vägarna förbi kom gärna och hälsa och lyssna! Skivan kostar 150 kr på plats. På marknaden finns också mycket annat till försäljning: hantverk, mat, julgodis och allt möjligt! Läs mer på den här länken:

http://malmo.se/Kultur–fritid/Idrott–fritid/Natur–friluftsliv/Natur–och-rekreationsomraden/Katrinetorp/Katrinetorp-nyheter/2015-11-05-Julmarknad-pa-Katrinetorp-4-6-december.html

26 oktober 2015

PÅ GÅNG

Här kommer en liten uppdatering om en del av det jag sysslar med i höst! Och faktiskt lite tips på presenter att ge bort!

Det har visat sig vara en höst som, utöver de publika konserter jag är med på (som du kan läsa om under fliken ”Konserter”) även går i privatuppdragens tecken. Jag har bland annat spelat till mingel på Malmö Rådhus, på begravning och på en privat bjudning hemma hos en professor i Lund. Det är en fantastiskt rolig variation att få göra dessa så olika saker. Och eftersom jag då och då får frågan, vill jag påminna om att du också kan få höra levande harpmusik! Alla publika konserter listar jag som sagt under fliken ”Konserter”, men vem som helst har också möjlighet att boka in mig till sin privata tillställning! Jag spelar på fester, middagar och liknande, som bakgrundsmusik eller som en regelrätt ”konsert”. Ett tips är att ge bort harpmusik som present! Kanske till den som alltid har önskat få se och höra en harpa på nära håll, men aldrig fått chansen? Eller kanske till den som vill pröva på att spela själv? Jag ger privatlektioner för alla, ung som gammal, nybörjare eller inte. Man kan ha en lektion, eller flera. Du väljer!

Och här kommer en rolig nyhet: I början av september åkte jag till Sejerøbugten i Danmark för att spela in en skiva med danska sopranen Lisa Tjalve. Det är en julskiva med nordiska julfavoriter från Sverige, Norge och Danmark. Samt några internationella julhits, och dessutom några solostycken för harpa. Bland spåren finns till exempel Jul, jul, strålande jul, Stilla natt, Nu tändas tusen juleljus och O helga natt. Skivan kommer preliminärt att finnas till försäljning i början av november, och definitivt i tid för första advent! Håll utkik här på hemsidan efter mer information.

Hoppas att vi ses på någon konsert framöver, och välkommen att höra av dig med frågor! Mer harpmusik åt folket!

6 maj 2015

VAD SÄGER PRESSEN OM DEN STORA VÄVOPERAN?

För ett litet tag sedan var det premiär för Den Stora Vävoperan på Textilmuseet i Borås. Uppsättningen fick fint med uppmärksamhet i pressen; i både radio, tidningar och TV. Här är en handfull reportage/recensioner.

Dagens Nyheter:

http://www.dn.se/arkiv/kultur/suggestivt-om-kvinnligt-arbete

Fria Tidningen:

http://www.fria.nu/artikel/117471

Aftonbladet:

http://www.aftonbladet.se/kultur/opera/article20709709.ab

Kritiken i P1, SR:

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/533582?programid=4648

Missade du föreställningarna i Borås? Planer finns för en turné, så håll utkik på Facebook (Vävoperan) eller www.vavoperan.se för uppdateringar! Här kan du också se bilder från repetitionerna och lyssna på en del musikaliska smakprov.

15 april 2015

URPREMIÄR FÖR DEN STORA VÄVOPERAN! 

Snart är det dags för urpremiär av världens första opera om vävning! Nämligen den 24:e april kl 18 på Textilmuseet i Borås. Med en handling som delvis är baserad på verkliga människor blir det en poetisk opera som väver samman dramatiska kvinnoöden från Sverige och Bangladesh över tid och rum. Det handlar om vävning och konsumtion. Om att gå sin egen väg. Om att bry sig om. Om kärlek och textil. 3 sångerskor och 5 instrumentalister. Det här kommer bli så kul!

Här finns några länkar med massor med spännande läsning samt information om föreställningar och biljetter:

http://www.vavoperan.se/

http://www.scenkonstportalen.riksteatern.se/produktion/2863

Och här kan man läsa vad DN och SvD skriver om det hela:

http://www.dn.se/arkiv/kultur/vavning-rod-trad-i-ny-opera

http://www.svd.se/kultur/4166465.svd

Annons